Musea en theaterIn Gouda

Museum Gouda

Ontdek Museum Gouda en krijg 2 euro korting op de entreeprijs!

Museum Gouda laat de geschiedenis van de mooie stad Gouda zien én meer! Beleef het Gouda uit 1562 met de interactieve stadsmaquette, ontdek de 17e-eeuwse schuttersstukken van o.a. Ferdinand Bol, de enorme 16e-eeuwse geschilderde altaarstukken en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel. Daarnaast vind je in het museum 19e-eeuwse topstukken uit de Haagse School en kun je een bezoek brengen aan de Schatkamer, een open depot met duizenden kunstwerken. Jonge bezoekers kunnen samen met schutter Hendrick op pad en ontdekken aan de hand van filmpjes en opdrachten op hun mobiel het museum op een actieve manier! Ook zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen te zien. In 2021 zijn dit:

  • Koele Wateren (t/m 24 oktober 2021):. Een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand.
  • Met andere ogen (t/m 9 januari 2022): Laat de buitenwereld en alles wat je weet over kunst even los. Geef je ogen de kost. In deze tentoonstelling draait het alleen maar om kijken. Kijken met andere ogen.
  • Kaarslicht (13 november 2021 t/m 10 april 2022): Dé belevingsreis door eeuwen kaarslicht in de kunst. Laat je meevoeren naar een intieme wereld vol nachtelijke spanning en dramatiek.
In verband met de coronamaatregelen dien je vooraf een ticket te kopen. Selecteer op de ticketsite ‘Parkpas’.

Kinderen t/m 17 jaar gratis.
Adres: Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Telefoon: 0182 331 000
Bekijk ook:
Gouda
Sint Jan

Betaal 5 euro entree per persoon in plaats van 7 euro - gratis audio-tour

Musea en theaterDagje wegIn Gouda